Zapri

Novice


Arhiv: Veljavne omejitve pri izvajanju usposabljanja v šolah vožnje

Do 5. septembra 2021 je, z Odlokom o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS št. 136/21), podaljšana veljavnost Odloka o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji (Uradni list RS št. 132), ki določa, da za gospodarske družbe, javne in zasebne izobraževalne zavode, druge pravne osebe zasebnega prava, Javno agencijo Republike Slovenije za varnost prometa določa, da se navedene dejavnosti lahko izvajajo le skladno s sprejetimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani NIJZ, in pod pogojem, da osebe, ki izvajajo ponujanje in prodajanje blaga in storitev, enkrat tedensko izvedejo testiranje na virus SARS-CoV-2 z metodo verižne reakcije s polimerazo ali s hitrimi antigenskimi testi in imajo dokazilo o negativnem rezultatu testa, ki je ustrezen, če je opravljen v eni od držav v skladu z odlokom, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Osebam, ki izvajajo ponujanje in prodajanje blaga in storitev na področju voznikov in vozil, testiranja ni treba opraviti, če izpolnjujejo pogoj prebolevnosti ali cepljenosti, kar dokazujejo z dokazili, določenimi v odloku, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Potrošniki se lahko udeležijo storitev le ob upoštevanju sprejetih priporočil NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani NIJZ in pod pogojem, da izpolnjujejo pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, za kar osebi, ki izvaja ponujanje in prodajanje blaga in storitev iz prvega odstavka prejšnjega člena, predložijo dokazilo o izpolnjevanju pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, določeno v odloku, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Povezava do Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS št. 129/21 in 132/21.)

Fotogalerija