Novice


Arhiv: Sestanek na temo obveznosti vpisovanja podatkov v RPO

Dne 13.6. 2016 so se predstavniki Združenja šol vožnje Slovenije sestali s predstavniki  Ministrstva za infrastrukturo, Inšpektorata RS za infrastrukturo ter Agencija RS za varnost prometa. 

V sodelovanju s pravno službo GZS so predstavili težave, ki jih imajo člani združenja pri vpisovanju v Register pooblaščenih organizacij ter izpostavili problem neustreznih pravnih podlag za zbiranje nekaterih podatkov, ki naj bi jih šole vožnje sporočale preko spletne aplikacije, ki jo je pripravila Agencija RS za varnost prometa.

Glede na probleme, ki so jih člani združenja izpostavili v zadnjem času so prisotni razpravljali tudi o vprašanjih:

  • Ali je v procesu opravljanja vozniškega izpita postavljenih zadosti varovalk, da se vozniškega izpita ne da pridobiti na goljufiv način?
  • Ali AVP zagotavlja neprometne površine za opravljanje praktičnega dela vozniškega izpita na način, da to ne povzroča konkurenčne prednosti posameznim šolam vožnje?
  • Ali je usposabljanje novih učiteljev vožnje na dovolj visokem nivoju glede na visoke cene izobraževanja (neprimerno izvedba praktičnih usposabljanj / simulacij učnih ur vožnje, in uporaba neprimernih vozil)?
  • Kako reševati situacijo, če se ocenjevalec na izpitu neprimerno obnaša do učitelja vožnje.

Več informacij najdete v zapisniku sestanka.

Fotogalerija