Novice


Arhiv: Ali med vožnjo telefonirate?

V poslovnem svetu je delo številnih podjetnikov odvisno od množice opravljenih telefonskih klicev. Od številnih klicev je odvisna tudi uspešnost podjetja.

Ali med vožnjo telefonirate? Ali med vožnjo telefonirajo vaši sodelavci?

Življenje je neprecenljivo. 

Za posameznika, ki ima svoje cilje, za njegove svojce in za kolektiv v katerem dela. 

Ne želimo meriti škode, ki bi jo v prometni nesreči kdorkoli od naštetih lahko utrpel, želimo vas le pozvati, da razmislite o zapisanem in z vsebino seznanite svoje zaposlene.


V Združenju šol vožnje Slovenije smo zaskrbljeni nad dejstvom, da je telefoniranje med vožnjo med slovenskimi vozniki vse bolj prisotno. Zato želimo izpostaviti, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša voznikovo zbranost. Zaradi tega lahko spregledajo pomembno prometno signalizacijo in se prepočasi odzovejo na nepredvidljive razmere na cesti. Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo.

Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo je nevarna!

Če med vožnjo uporabljate mobilni telefon, je možnost, da boste imeli prometno nezgodo, 4-krat večja.

Si predstavljate, kaj vse se lahko zgodi?

Poglejte si oglas in potem dobro razmislite, preden uporabite telefon v avtomobilu!Z namenom, da se zmanjša možnost udeležbe v prometnih nesrečah, ki bi bile posledica uporabe mobilnega telefona med vožnjo, smo se pridružili nacionalni preventivni akciji o uporabi mobilnih telefonov, ki jo izvaja Agencija RS za varnost prometa. 


Po podatkih raziskave, ki jo je izvedla Agencija RS za varnost prometa leta 2016, je uporaba mobilnih telefonov med vožnjo precej razširjena v Sloveniji in  premalo se zavedamo posledic, da predstavlja uporaba mobilnega telefona med vožnjo resno tveganje za nastanek prometnih nesreč. 


Ugotovitve iz raziskave so pokazale, da v Sloveniji med vožnjo telefone uporablja kar 75 % voznikov. Skoraj vsi (74 %) med vožnjo telefonirajo, ena tretjina (30 %) pregleduje socialna omrežja, 7 % si zapisuje beležke, opomnike in podobno, 5 % jih brska po spletnih straneh, 3 % uporabljajo mobilne aplikacije, poleg tega pa skoraj desetina (9 %) telefon uporablja za poslušanje glasbe ali navigacijo. 


Po podatkih policije o kršitvah so policisti zabeležili:

-        V letu 2012 - 18.189 kršitev.
-        V letu 2013 - 19.305 kršitev.
-        V letu 2014 - 22.362 kršitev.
-        V letu 2015 - 20.374 kršitev.

Fotogalerija