Novice


Arhiv: Veljavne omejitve pri izvajanju usposabljanja v šolah vožnje

Vlada RS je sprejela Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 in ga objavila v Uradnem listu RS št 142/21.

Z odlokom so začasno določeni pogoji prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, pogoji za ustreznost testa na virus SARS-CoV-2 z metodo verižne reakcije s polimerazo (test PCR) in hitrega antigenskega testa (test HAG), uporaba testa HAG za samotestiranje na SARS-CoV-2 (test HAG za samotestiranje), uporaba zaščitne maske na javnih krajih oziroma prostorih, obvezno razkuževanje rok, medosebna razdalja in prezračevanje zaprtih prostorov.

Odlok kot obveznost za izvajanje dejavnosti predpisuje, da morajo PCT pogoj izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami oziroma so udeležene v okoljih ali dejavnostih v Republiki Sloveniji, kjer obstaja neposredna nevarnost za izbruh okužbe in širjenje okužb s COVID-19 in s tem nevarnost za zdravje oseb, ki delajo v tem okolju ali uporabnikov storitev. 

Obveznost velja tudi za ponujanje in prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji. PCT pogoj dokazujejo tudi osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti. 

Ta odlok začne veljati 6. septembra 2021.

Fotogalerija