Novice


Arhiv: Veljavne omejitve pri izvajanju usposabljanja v šolah vožnje

V sredo, 27. oktobra 2021 je Vlada RS sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o načinu izvajanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-COV-2 (v nadaljevanju: odlok) in ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije št. 170/2021.

Neuradno prečiščeno besedilo odloka.

S spremembo so bile uvedene naslednje ključne novosti za gospodarstvo:

  • za opravljanje dela pri delodajalcu se viša pogostnost presejalnega testiranja s testi HAG za samotestiranje oziroma testiranja s testi HAG iz dosedanjih 7 dni na vsakih 48 ur, in sicer tako, da mora oseba ob začetku opravljanja dela imeti veljaven test HAG za samotestiranje ali test HAG, ki ni starejši od 48 ur. V primeru  enakomerno razporejenega delovnega časa oziroma enoizmenskega delovnika od ponedeljka do petka to pomeni, da se mora oseba praviloma testirati vsak ponedeljek, sredo in petek pred začetkom dela, torej na vsakih 48 ur med delovniki. V primeru neenakomerno razporejenega delovnega časa, začasne prerazporeditve delovnega časa, izmenskega dela, odrejenega dela preko polnega delovnega časa, dodatnega dela ali zaradi morebitne odsotnosti pa se šteje, da oseba ob nastopu dela izpolnjuje pogoj PCT, če začne opravljati delo v mejah 48 ur, ki so izkazane z dokazilom o opravljenem presejalnem testiranju s testom HAG za samotestiranje ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur in
  • uporaba zaščitne maske obvezna pri dejavnostih in pri nudenju vseh storitev, kjer prihaja do medosebnega stika.

Pogoj PCT morajo še vedno izpolnjevati tudi vse osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti ali v okoljih v Republiki Sloveniji.

Vse novosti glede odlokov lahko najdete na spletni strani: https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/Za%C4%8Dasne-prepovedi-in-drugi-odloki.

Fotogalerija