Novice


Arhiv: Sprememba Zakona o voznikih

 v Uradnem listu RS št. 153 z dne 6.12.2022  je objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o voznikih (ZVoz-1E).

S spremembo zakona se:

  • spreminja določba, ki ureja izvajanje strokovnih nadzorov Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa nad vsebino, obsegom, strokovnostjo in kakovostjo izvajanja dela subjektov, ki usposabljajo kandidate za voznike, izvajajo programa dodatnega usposabljanja za voznike začetnike in za varno vožnjo ter izvajajo programe izobraževanja in dodatna usposabljanja izvajalcev programov dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in za varno vožnjo. Določba spremenjenega tretjega odstavka 20. člena zakona se uporablja za obvestila inšpektorata, pristojnega za promet, in policije o ugotovljenih kršitvah iz 2. točke tretjega odstavka 20. člena zakona, storjene po uveljavitvi tega zakona.
  • Spreminjata določbi, ki urejata opravljanje zdravstvenih in kontrolnih zdravstvenih pregledov po ugotovljeni telesni in duševni nezmožnosti oziroma začasni telesni in duševni nezmožnosti za vožnjo motornega vozila,
  • podaljšuje rok za zamenjavo vozniških dovoljenj, izdanih na obrazcih, ki ne izpolnjujejo vseh zahtev, določenih v direktivi 2006/126/ES.

 Sprememba zakona začne veljati 21. 12. 2022.

Fotogalerija