Arhiv: Podaljšanje omejitev za delo v šolah vožnje

Vlada RS je sprejela Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS št. 43, z dne 25.3.2021), ki do 2. aprila 2021 podaljšuje veljavnost ukrepov Odloka o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji (Uradni list RS št. 27/2130/21 in 35/21).

Na podlagi Odloka o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji so s tem odlokom določene omejitve in način izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji. Pri izvajanju usposabljanja morajo šole vožnje upoštevati priporočila NIJZ.

Z odlokom se ohranja obveznost, da izvajalci storitev enkrat tedensko izvedejo testiranje na virus SARS-CoV-2. Potrošniki se lahko udeležijo usposabljanja pod pogojem, da predhodno opravijo testiranje na virus SARS-CoV-2 in izvajalcu usposabljanja predložijo negativni rezultat testa, ki ni starejši od sedmih dni. Podaljušeje se tudi veljavnost izjem, kot so določene v veljavnem odloku, na podlagi katerih osebam, ki izvajajo program in potrošnikom ni treba opraviti testiranja, če imajo dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni.

Fotogalerija