Arhiv: Omejitve pri izvajanju usposabljanja kandidatov za voznike - podaljšanje veljavnosti teoretičnega dela vozniškega izpita

Vlada RS je sprejela Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih (Ur. l,  RS št. 60/21 z dne 15.4.2021). S tem odlokom se podaljšuje tudi veljavnost  Odloka o omejitvah in izvajanju ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji (Ur. l. RS, št. 55/21). Vsebina odloka ostaja nespremenjena, le za sedem dni se podaljšuje veljavnost ukrepov, ki jih vsebuje. Podaljšanje odloka tako velja do 25. aprila 2021.

Vlada je sprejela tudi Odlok o podaljšanju veljavnosti vozniških dovoljenj in teoretičnega dela vozniškega izpita (Ur. l,  RS št. 60/21 z dne 15.4.2021). Z njim je do 31. decembra 2021 podaljšala veljavnost vozniških dovoljenj voznikov začetnikov, teoretičnega dela vozniškega izpita in vozniških dovoljenj za vožnjo motornih vozil kategorije A2 ali A, za podaljšanje katerih morajo vozniki opraviti program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov za kategorijo A2 ali A, ki zaradi omejitev in načina izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji poteče od uveljavitve tega odloka do 16. maja 2021.

Fotogalerija