Novice


Arhiv: Nove cene za opravljanje vozniškega izpita

V Uradnem listu RS, št. 80/2017, je bila dne 29.12.2017 objavljena nova Tarifa o določitvi cene vozniškega izpita Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, ki velja od 1.1.2018.

Arhiv: Sprejeta novela Zakona o motornih vozilih

V Združenju šol vožnje Slovenije smo ves čas spremljali spremembe Zakona o motornih vozilih in se s pripombami in predlogi aktivno vključevali v pripravo predloga sprememb. Dosegli smo, da bo za vozila, ki se uporabljajo za usposabljanje kandidatov za voznike, v prometnem dovoljenju moral biti vpisan namen uporabe oziroma oblika nadgradnje in ne oboje, zaradi česar so šole vožnje kar nekajkrat morale plačati nesorazmerno visoko globo, čeprav te podatke v prometna dovoljenja vpisujejo referenti na tehničnih pregledih. Tudi pri opredelitvi glob so pripravljavci zakona prisluhnili predlogu in posebej opredelili znesek globe za primere, ko tehnični pregled za vozila ni opravljen v predpisanih rokih in posebej za primere, ko v prometnem dovoljenju ni vpisan namen uporabe oziroma oblika nadgradnje. Za primere, ko vpis podatkov v prometnem dovoljenju ni ustrezen, je po novem zagrožena globa v višini 400 € za pravno osebo in ne več 5.000 €, kot je zagrožena po sedanji ureditvi.

Arhiv: Sprememba Zakona o pravilih cestnega prometa

Arhiv: Zapisnik 5. seje Združenja šol vožnje Slovenije

17. marca 2017 se je sestal Izvršilni odbor Združenja šol vožnje Slovenije in obravnaval teme, ki so trenutno aktualne za izvajanje dejavnosti. Zapisnik sestanka najdete v prilogi, kjer se lahko seznanite z obravnavano vsebino in sprejetimi sklepi.